Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα: Ποσό 40,9 εκατ. ευρώ καταλογίστηκε σε off shore εταιρείες

Σε 345 ανέρχονται οι off shore εταιρείες που ελέγχθηκαν τη διετία 2010-2011 από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Οπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου της Ελλάδας, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για 115 off shore εταιρείες και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι για τις υπόλοιπες 230 off shore.

Το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος των off shore, από τους παραπάνω ολοκληρωμένους ελέγχους ανέρχεται σε 40.967.580 ευρώ.

Το έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικής με τη φοροδιαφυγή από off shore εταιρείες. Ο Βουλευτής επικαλούνταν πρόσφατο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ εντόπισε 14 off shore εταιρείες, οι οποίες αγνοούσαν την υποχρέωση πληρωμής φόρων ύψους 25,9 εκατομμυρίων ευρώ για
τα πολυτελή ακίνητα που διαθέτουν στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Κατερίνη. Ο κ. Παπαδημούλης αναφερόταν και σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στο επίκεντρο της έρευνας του ΣΔΟΕ βρίσκεται το Κρανίδι μια πόλη 5.000 κατοίκων η οποία αποτελεί έδρα 200 off shore εταιρειών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον κ. Παπαδημούλη ότι πράγματι από τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου βρίσκονται εν εξελίξει έλεγχοι σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Ενημερώνει επίσης ότι στην προσφάτως συσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, έχει συσταθεί και πρόκειται άμεσα να λειτουργήσει το Δ' Τμήμα αυτής, Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων ελέγχου κατοίκων
Ελλάδος για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης, όπως και κατοίκων του εξωτερικού για εισοδήματα ημεδαπής.



SigmaLive/ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου