Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΧΟΜΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 89 Καθημερινότητα οι σφαγές στη Συρία

Συνεχίζεται ασταμάτητα η σφαγή στη Συρία. Πάνω από δέκα οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες στην πόλη Χομς

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά αρμάτων μάχης στην πόλη Χομς το Σάββατο, σύμφωνα με ακτιβιστές και κατοίκους.

Έτσι οι νεκροί ανέβηκαν στους συνολικά 89 στη Χομς από την περασμένη Τρίτη, από στρατεύματα που προσπαθούν να συντρίψουν τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και μια αναδυόμενη ένοπλη εξέγερση.


"Ολόκληρα κτίρια κατέρρευσαν από πυρά αρμάτων μάχης. Το ψωμί έχει τελειώσει και οι άνθρωποι που τραυματίζονται από πυρά στους δρόμους πεθαίνουν επί τόπου επειδή κανείς δεν μπορεί να φθάσει κοντά τους", δήλωσε ο Σάμερ, ντόπιος ακτιβιστής.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε πως τρεις διαδηλωτές πυροβολήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στη νότια πόλη Ντάελ, προσθέτοντας πως τέσσερις πολιτοφύλακες που πρόσκεινται στον Άσαντ σκοτώθηκαν σε μάχες με λιποτάκτες του στρατού κοντά στην πόλη Χαν Σεϊχουν, βόρεια της Χομς.

Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν στη Χαν Σεϊχουν την κηδεία ενός 20χρονου στρατιώτη και ενός αστυνομικού που είχαν αρνηθεί να πυροβολήσουν διαδηλωτές και εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

"Ο κόσμος θέλει την εκτέλεση του Προέδρου", φώναζε το πλήθος, σύμφωνα με ένα βίντεο που "ανέβηκε" στο YouTube.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ισλαμιστές μαχητές και υποστηριζόμενες από το εξωτερικό ένοπλες συμμορίες έχουν σκοτώσει 1.100 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αφότου ξεκίνησε η εξέγερση, το Μάρτιο, κατά των 41 χρόνων διακυβέρνησης της οικογένειας Άσαντ και του κόμματός τους, του Μπάαθ. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστολή.

Η Συρία δεν επιτρέπει την πρόσβαση στους περισσότερους ξένους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανεξάρτητη επιβεβαίωση των γεγονότων.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου