Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

AΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ Bild: "Στην κυβέρνηση οι αντισημίτες του ΛΑ.Ο.Σ."

Αντιδράσεις από Εβραίους στη Γερμανία κατά Bild, ενώ το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κάνει λόγο για πολιτική και δημοκρατική κρίση στην Ελλάδα, αναφερόμενο στην είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από Εβραίους στη Γερμανία για την συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Τα γερμανικά ΜΜΕ εξαπέλυσαν επίθεση, με χαρακτηριστικότατο παράδειγμα τον τίτλο της Bild:"Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ".


"Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία" τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα επιτίθεται και στον Άδωνι Γεωργιάδη αναφέροντας πως "ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, εκδότης μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης".

"Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι "είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Έλληνες". Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές", αναφέρει για τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας, Ντίτερ Γκράουμαν, εκφράζει τη λύπη του στο εν λόγω δημοσίευμα. "Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση", αναφέρει.

Σοκαρισμένοι οι Γάλλοι σοσιαλιστές

Ως σοκαριστική χαρακτήρισε το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα την είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ. στη νέα ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού.

"Η είσοδος της άκρας δεξιάς στη νέα ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974, προκάλεσε "σοκ" στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS)", αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.

Το μεγαλύτερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, να συνεχάρη την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αλλά αρνούνται να το κάνουν οι Γάλλοι σοσιαλιστές.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, "ηγέτης του κόμματος της ακροδεξιάς ΛΑΟΣ, πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση" εκτιμά το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

"Να που οδηγεί η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών", σημειώνει το PS.

Επισημαίνει μάλιστα ότι στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται και μια κρίση πολιτική και δημοκρατική.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου