Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ Αφρούρητες τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στη Λιβύη

Παρά τη δέσμευση της λιβυκής μεταβατικής κυβέρνησης, ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια του τεραστίων διαστάσεων οπλοστασίου της χώρας, εκατοντάδες κρατικές αποθήκες παραμένουν αφρούρητες

Χιλιάδες ρουκέτες, νάρκες, οβίδες για άρματα μάχης και δύο ναυτικές τορπίλες βρίσκονταν τοποθετημένες τακτικά και έτοιμες για μεταφορά, χωρίς την ύπαρξη φρουρού, σε μεγάλο κτιριακό συγκρότημα που επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι του Reuters.

Σε άλλη μεγάλη αποθήκη, ακόμα μεγαλύτερη, στην Βεγγάζη, ένας φρουρός είχε την επίβλεψη ενός απέραντου χώρου, με οχυρές αποθήκες.

"Είναι ένας κίνδυνος. Αλλά έχουμε υπερεκταθεί και δεν θέλουμε να βάλουμε ανθρώπους που δεν ελέγχουμε να φρουρούν τοποθεσίες. Είμαστε ανήσυχοι, αλλά όχι πανικόβλητοι", σχολίασε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Τζαλάλ ελ Γκάλαλ.

Μερίδα αναλυτών εκφράζει φόβους, ότι οι εναπομείναντες πιστοί στον Καντάφι ή άλλοι που αντιτίθενται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό αυτό, για να αρχίσουν ανταρτοπόλεμο, ματαιώνοντας τις προσπάθειες να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να αρχίσει ξανά η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ.

Ο Γκάλαλ είπε ότι η κυβέρνηση θα εγγυηθεί την ασφάλεια του οπλισμού και των πυρομαχικών, αλλά δεν διαθέτει ακόμα επαρκείς πόρους για να πληρώσει για την ασφάλεια.
"Πουλάμε πετρέλαιο, αλλά ακόμα δεν έχουμε τη ρευστότητα που χρειαζόμαστε γι' αυτό τα κεφάλαια που είχαν παγώσει υπό τον Καντάφι στο εξωτερικό δεν έχουν ακόμα αποδεσμευτεί πλήρως. Όταν γίνει αυτό θα έχουμε τα μέσα να πληρώσουμε μισθούς και να δημιουργήσουμε τα απαραίτητα κίνητρα ώστε να φρουρούνται αυτές οι τοποθεσίες", πρόσθεσε.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου