Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μετά τα επικοινωνιακά «παίγνια» τελικά συμφώνησαν Παπανδρέου-Σαμαράς

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, κατέληξαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ ενώπιον του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο, που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες νέος πρωθυπουργός θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος.
Σε δήλωση μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, επειδή, όπως είπε, νίκησε η Ελλάδα. Η συνάντηση, είπε, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μετά το τέλος της, οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς συνομίλησαν κατ' ιδίαν για λίγο.

Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της ΝΔ από τις εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, ματαιώθηκε, λόγω των αρνήσεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν σε αυτήν.

Αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συμμετείχαν αργά το βράδυ σε σύσκεψη, εν όψει του σημερινού Eurogroup.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι τα ζητήματα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλάις Μόσιαλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συμμετάσχει εκ μέρους της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Προσέγγιση απόψεων τόσο ως προς τις αναγκαίες ενέργειες, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα με καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών την 19η Φεβρουαρίου υπήρξε κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Η πρώτη αντίδραση από το εξωτερικό ήρθε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μάρτενς, ο οποίος χαιρέτισε τη συμφωνία για συγκρότησης νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς και τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.

Η είδηση της συμφωνίας, όπως ήταν φυσικό, έκανε το γύρο του κόσμου, με το θέμα να είναι πρώτο στα διεθνή ΜΜΕ


SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου