Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μήπως τελικά η Λιβύη του Καντάφι ήταν παράδεισος;;;;

Διαβάστε προσεκτικά..ολα τα ακολουθα τα ειχε ο μεσος πολιτης στη Λιβύη επί Καντάφι...

1. Δεν υπάρχει λογαριασμός ρεύματος στη Λιβύη.Η Ηλεκτρικής ενέργεια είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες της.

2. Δεν υπάρχει κανένα επιτόκιο για τα δάνεια, οι τράπεζες στη Λιβύη είναι κρατικής ιδιοκτησίας και τα δάνεια χορηγούνται σε όλους τους πολίτες της, με επιτόκιο 0% από το νόμο.

3. H κατοικια θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα στη Λιβύη -Ο Καντάφι υποσχέθηκε ότι οι γονείς του δεν θα πάρουν ένα σπίτι έως ότου όλοι στη Λιβύη είχε σπίτι. Ο πατέρας του Καντάφι πεθανε,ενώ ο ίδιος,η σύζυγός του και η μητέρα του ζούσαν ακόμα σε μια σκηνή...


4. Όλα τα νεοπαντρα ζευγαρια στη Λιβύη λαμβανουν 60.000 Δηνάρια (δολάρια ΗΠΑ 50.000) από την κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα, ώστε να βοηθήσει στη δημιουργία οικογένειας.

5. H Εκπαίδευση και η ιατρικη περιθαλψη είναι δωρεάν στη Λιβύη. Πριν τον Καντάφι μόνο το 25% του λίβυου λαού είναι εγγράμματοι. Σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 83%.

6. Σε περίπτωση που οι Λίβυοι θέλουν να αναλάβουν την καριέρα γεωργίας,λαμβάνουν γη γεωργίας, ένα σπίτι γεωργίας, εξοπλισμό, τους σπόρους και ζώα για να ξεκινήσει τα αγροκτήματά τους - Όλα δωρεάν.

7. Αν οι Λίβυοι δεν μπορούν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρικη περιθαλψη που χρειάζονται στη Λιβύη,η κυβέρνηση τους επιδοτεί για να πάνε στο εξωτερικό γι 'αυτό , και παίρνουν δολάρια ΗΠΑ 2, 300/μηνα για καταλύμα και επίδομα αυτοκίνητο.

8. Στη Λιβύη, αν αγορασεις ένα αυτοκίνητο, η κυβέρνηση επιδοτεί 50% της τιμής.

9. Η τιμή της βενζίνης στη Λιβύη είναι $ 0. 14 ανά λίτρο.

10. Η Λιβύη δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ανέρχονται σε 150 δισεκατομμύρια δολαρίων - σήμερα παγωμένα σε παγκόσμιο επίπεδο.

11. Αν ένας Λίβυος δεν βρει δουλεια μετά την αποφοίτηση το κράτος θα καταβάλει τον μέσο μισθό του επαγγέλματος μέχρι να βρει.

12. Ένα τμήμα της πώλησης του πετρελαίου της Λιβύης πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.

13. Αν Μια μητέρα γέννησει ένα παιδί θα λάβει 5, 000 ΗΠΑ $

14. 40 καρβέλια ψωμί στη Λιβύη κοστίζει 0.15 ΗΠΑ $

15. 25% των πολιτών διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου