Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ Καραμανλής: "Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα"

Ικανοποιημένος από την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στην κυβέρνηση συνεργασίας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Επιμένει για διεξαγωγή εκλογών ώστε να προκύψει κυβέρνηση από τη λαϊκή ετυμηγορία

Ανακουφισμένος για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου φέρεται να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που όλες αυτές τις ημέρες ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με συνεργάτες και πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του προκειμένου να είναι ενήμερος για τις εξελίξεις.

Το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης και λίγο πριν αρχίσει το πρώτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως αναφέρει η "Real", παρακολουθούσε τις εξελίξεις και ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την ασυνεννοησία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Οι συνομιλητές του παρουσιάζουν έναν Κώστα Καραμανλή στη "Real" να μειδιάζει όταν τον πληροφορούσαν για τα όσα τραγελαφικά συνέβαιναν μεταξύ των δύο κομμάτων, και να μονολογεί "δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά".

Στο μεταξύ πληροφορήθηκε ότι δύο πολύ κοντινοί του άνθρωποι, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ετοιμάζονται για "ανταρσία" μαζί με άλλους "γαλάζιους" βουλευτές, μόλις άρχισε να διαρρέετε η επιλογή του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν επικροτεί την κίνηση αυτή των βουλευτών αλλά ούτε και την αποδοκιμάζει. Στο κάδρο των αντιφρονούντων από την πλευρά της ΝΔ αρχίζουν να προστίθενται και άλλοι καθημερινοί συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή όπως ο Γ. Παπαθανασίου. Ωστόσο δεν παρεμβαίνει και περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αναβάλλεται και το όνομα του Λουκά Παπαδήμου αρχίζει να είναι και πάλι στο τραπέζι. Ο πρώην Πρωθυπουργός μιλάει στο τηλέφωνο και επιβεβαιώνει την πληροφορία που εκείνη την ώρα κάνει των γύρο του κόσμου.

"Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα", φέρεται να είπε ανακουφισμένος, ενώ την ίδια φράση χρησιμοποίησε και την επόμενη μέρα το πρωί στο πολιτικό του γραφείο κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τους στενούς του συνεργάτες.

Η ανάληψη των καθηκόντων από τον Λουκά Παπαδήμο ήταν κάτι που ικανοποίησε τον Κώστα Καραμανλή που εκτιμά πως αυτή την στιγμή ήταν η καλύτερη επιλογή για την χώρα προκειμένου να βγει από την οικονομική κρίση.

Ωστόσο επιμένει πως στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές προκειμένου να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση. Πιστεύει επίσης πως η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να προκύψει μέσα από την λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να έχει την νομιμοποίηση ώστε να προχωρήσει στις αλλαγές εκείνες που χρειάζονται για να βγει η χώρα από την κρίση.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου