Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Βιβλίο με τίτλο "Όλοι μαζί τα φάγαμε" από τον Πάγκαλο

Στο νέο του βιβλίο, την κυβέρνηση και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Πώς η οργή του κόσμου του έδωσε τίτλο. Τα κόμματα που υποκινούν τη βία και οι "οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί"
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολιτικής κρίσης, βρισκόταν στην Κίνα, ξαναχτύπησε μια μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στην οποία διατηρεί τη θέση του αντιπροέδρου.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, προανήγγειλε την κυκλοφορία βιβλίου με τίτλο τη φράση που προκάλεσε και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.


Το βιβλίο θα ονομάζεται "Όλοι μαζί τα φάγαμε" και σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο θα περιγράφει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.

"Και από κάτω έχει υπότιτλο, ποιοι, πώς, πού και πότε. Είναι η περιγραφή του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Δεν το ειχα στο μυαλό μου το βιβλίο όταν το είπα, αλλά αφού το είπα και είδα τις αντιδράσεις το σκέφτηκα".

Λάθος το δημοψήφισμα

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε ότι υπάρχει σύγχυση στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο κόμμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές για υποκίνηση της βίας από κόμματα που βρίσκονται στο κοινοβούλιο και ευχήθηκε σκωπτικά να μπορεί κάποτε ένας πολιτικός να διασχίσει την πλατεία Συντάγματος, χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη νέα κυβέρνηση και εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για ελαφρύνσεις προς τους πολίτες.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, αφού υπενθύμισε ότι το είχε προτείνει από την 21η Σεπτεμβρίου, το χαρακτήρισε λάθος, καθώς όπως υποστήριξε οι πολίτες θα έρχονταν αντιμέτωποι με ένα πολύ δύσκολο ερώτημα.

"Οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί"

Αναφερόμενος στη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ίδιος δεν θέτει θέμα ηγεσίας, αλλά υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετοί εν δυνάμει πρόεδροι.

"Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχουν οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν παρέλειψε πάντως να σημείωσει ότι η θητεία του έχει λήξει και είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει κάποια στιγμή να κινήσει τις διαδικασίες του.




news247.gr





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου