Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ομπάμα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου. Στη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, αναφέρεται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβε, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υλοποίηση για τον σκοπό αυτό των αποφάσεων της 26ης/27ης Οκτωβρίου, αλλά και για το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών αυτών, που οδήγησαν στην συγκρότηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την Αραβική Άνοιξη.


SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου