Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ

Υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στη Μεσογείων. Καταλήψεις και στη Θεσσαλονίκη και Κερατσίνι

"Μπλόκο" έχουν στήσει από την Κυριακή συνδυκαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, προκειμένου όπως είπε και ο πρόεδρός της, Ν. Φωτόπουλος, να μην φύγει καμία εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου ή μικροσυνταξιούχου.


Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε, πως η πλειοψηφία των καταναλωτών που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς τα τελευταία 20 χρόνια, είναι φτωχοί άνθρωποι.

"Το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως προϊόν εκβιασμού. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει, ενώ κατά τα άλλα λένε ότι κατανοούν τα προβλήματα του κόσμου. Είμαστε εδώ, για να μην αποσταλεί καμία εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης", σημείωσε.
Στη κέντρο έκδοσης της ΔΕΗ βρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

"Δεν θα πω για αλληλεγγύη. Είναι πρόβλημα όλων. Κανένας εφησυχασμός στον πολιτικό ελιγμό της κυβέρνησης. Εμείς ζητάμε να καταργηθεί το χαράτσι για όλους, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να κόβει ένα κοινωνικό αγαθό", σημείωσε η κα Παπαρήγα.

Υπενθυμίζεται, πως μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΕΗ αποφάσισε χθες Κυριακή την προσωρινή αναστολή διακοπής της ηλεκτροδότησης δίνοντας επιπλέον μερικές ημέρες στους καταναλωτές, να πληρώσουν το τέλος, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών, να προχωρήσει στη θέσπιση των ρυθμίσεων που ανήγγειλε για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Κανονικά η έκδοση εντολών παρά την απόφαση

"Οι εντολές διακοπής ρεύματος θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε χθες ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμωνας Στεριώτης, η ΔΕΗ και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος υποχρεούνται από το νόμο να συνεχίσουν την αποστολή εντολών έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου, που λήγει σήμερα Δευτέρα.

Σημειώνεται δε, πως μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων καταναλωτών που δεν έχουν πληρώσει ακόμη το τέλος συγκαταλέγονται και υπερήλικες, άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και εν γένει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου