Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Αβέβαιο το μέλλον Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ

Αναμένονται εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Έχει τεθεί το θέμα της ηγεσίας μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αμφισβητείται ανοιχτά από βουλευτές

Ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πρόσωπο του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να βρεθεί ακόμα και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημέρα που βρέθηκε να αναλαμβάνει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου αμφισβητείται πια ανοιχτά και το ενδοκομματικό σκηνικό παρουσιάζει εικόνα κινούμενης άμμου.

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του -δημοψήφισμα και πρόταση Πετσάλνικου- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι είναι αδιανόητη η διατήρησή του στην κεφαλή του ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή μάλιστα που τον Φεβρουάριο θα οδηγηθούμε εκτός απροόπτου σε εκλογές.

Το αντάρτικο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη διαρροή της υποψηφιότητας Πετσάλνικου είναι ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Βάσει καταστατικού έχει μία παράταση έξι μηνών, καθώς η λήξη της θητείας του συμπίπτει με την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία.

Ενδεικτικό της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι το γεγονός πως ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης κάλεσε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει ομαλές πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα και το κόμμα και να ξεκινήσει η καταστατική διαδικασία για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ζήτησε συνέδριο, ενώ έστειλε μηνύματα σε όλες τις κομματικές κατευθύνσεις.

"Σε όσους σχεδιάζουν, εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή δυνατότητά τους, να διαμορφώνουν καταστάσεις σε επίπεδο κυβέρνησης και κόμματος, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε την παράταξη που ιδρύθηκε να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα και που οδήγησε τους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ το προσεχές διάστημα μετά την αλλαγή της σκυτάλης στην πρωθυπουργία αναμένονται ραγδαίες με επίκεντρο την ηγεσία του.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου