Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΡΙΑΛΙΤΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ "Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα"

Εμπνευσμένο από την ελληνική οικονομική κρίση, ένα νέο προκλητικό τηλεπαιχνίδι με τίτλο "Go Greek for a week" κάνει απόψε πρεμιέρα στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4

Νέο προκλητικό ριάλιτι ξεκινά σε βρετανικό κανάλι, στο οποίο τρεις οικογένειες καλούνται προσομοιώσουν... την ελληνική πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος του σόου είναι "Go Greek for a week" δηλαδή "Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα" και σκοπός του είναι να εξερευνήσει τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας οι οποίες οδήγησαν στην σημερινή κρίση...


Στην εκπομπή θα μεταφερθούν πρακτικά τρία παραδείγματα σε τρεις βρετανικές οικογένειες. Παράλληλα με τις προσωπικές εμπειρίες των τριών οικογενειών, ειδικοί θα επιχειρηματολογήσουν για τη φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα που βοήθησαν να βυθίσουν την οικονομία μας.

Περιγραφή του παιχνιδιού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού:

Μια 54χρονη βρετανίδα κομμώτρια θα βιώσει την πραγματικότητα της Ελληνίδας "ομολόγου" της η οποία συνταξιοδοτείται από τα 53 της χρόνια, με το 90% του τελευταίου μισθού, μαζί με σεφ, σερβιτόρους καθώς και άλλα 600 επαγγέλματα τα οποία θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά.

Ένας οδηγός λεωφορείου, θα επωφεληθεί των ελληνικών συνθηκών εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό, και παίρνει πλειάδα επιδομάτων, όπως π.χ έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.

Και τέλος ένας βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον "ελληνικό τρόπο", όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να μεταμορφώνει το διαθέσιμο εισόδημά του.

Όπως λέει το δελτίο τύπου του καναλιού, κατά την διάρκεια της εκπομπής, παράλληλα με τις εμπειρίες των συμμετεχόντων οικογενειών, θα σχολιάσουν και ειδικοί, για την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και την κακοδιαχείριση στην Ελλάδα, που βοήθησαν να βυθιστεί η οικονομία μας





news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου