Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ "Εκρηκτική" σύλληψη τρομοκράτη στο παρά πέντε

Μία μόλις ώρα πριν ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση βόμβας, συνελήφθη νεαρός στη Νέα Υόρκη. Ακολουθούσε οδηγίες από έντυπο της Αλ Κάιντα. Σκόπευε να επιτεθεί εναντίον Αμερικανών στρατιωτών

Ο 27χρονος συλληφθείς, Χοσέ Πιμεντέλ, κατηγορείται για τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ τη βόμβα που κατασκεύαζε, σκόπευε να τη χρησιμοποιήσει εναντίον των Αμερικανών στρατιωτών που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Όπως μετέδωσε το CNN, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ο συλληφθείς ακολουθούσε οδηγίες από το περιοδικό "Inspire" που εκδίδεται από την Αλ Κάιντα στον αραβικό κόσμο.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάϊκλ Μπλούμπεργκ,αποφάσισε να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Ρέημοντ Κέλι και τον γενικό εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάϊρους Βανς.

Εκτός από τους Αμερικανούς στρατιώτες, αστυνομικοί και ταχυδρομεία ήταν ανάμεσα στους στόχους του συλληφθέντα όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Ρέημοντ Κέλι, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πίμεντελ συννελήφθη, σύμφωνα με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, το Σάββατο, ενώ όπως αναφέρεται στα έγγραφα που έχουν συντάξει οι δικαστικές αρχές, ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι του απέμενε μόλις μία ώρα δουλειάς για να συναρμολογήσει τη βόμβα του, πριν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί.

Ο ύποπτος είχε συγκεντρώσει όλα τα υλικά για την κατασκευή της βόμβας στο διαμέρισμα της μητέρας του στη Νέα Υόρκη, ενώ ήταν υπό παρακολούθηση από την αστυνομία περισσότερο από δύο χρόνια, πριν από τη σύλληψη του.



news247.gr






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου