Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κρίσιμη μέρα στην Ελλάδα

Αρχίζει το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία

H νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να μπει κατ' ευθείαν στα βαθιά, καθώς στην εβδομάδα που ξεκινά επιστρέφει
η τρόικα, πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού και του προγράμματος συμμετοχής ιδιωτών, καθώς και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εντός της εβδομάδας επιστρέφει, επίσης, στην Αθήνα η «ομάδας εργασίας» υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει στις Βρυξέλλες τις δεσμεύσεις της για τήρηση των συμφωνηθέντων.

Εκτός από την εκταμίευση της 6ης δόσης, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, που «πάγωσε» μετά την εξαγγελία Παπανδρέου για δημοψήφισμα, οι διαβουλεύσεις θα αφορούν την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος των 130 δισ. ευρώ.
Μαραθώνιο συσκέψεων θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, την προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς και για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Το μεσημέρι θα έχει σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις, κεντρικό σημείο των οποίων θα είναι η προώθηση όλων των ενεργειών και όρων, που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης του πακέτου στήριξης.

Στις 9 το πρωί ο κ Βενιζέλος θα έχει σύσκεψη με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη για τον προϋπολογισμό του 2012. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή. Ο νέος προϋπολογισμός θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων με την Τρόικα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση από τα μέσα της εβδομάδος.


sigmalive/Ράδιο Πρώτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου