Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Το Ιράν μπορεί να ανταγωνιστεί στρατιωτικά το Ισραήλ»

Οι Αμερικανοί εκφράζουν φόβους ότι πλέον το Ιράν μπορεί να ανταγωνιστεί το Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο κάτι το οποίο δημιουργεί ανησυχίες στο πεντάγωνο.

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε σε Αιγυπτιακή εφημερίδα σήμερα, ότι οι ΗΠΑ πλέον φοβούνται το Ιράν ως μια ανερχόμενη στρατιωτική δύναμη, η οποία μπορεί να ανταγωνιστεί τόσο το Ισραήλ όσο και τις Δυτικές υπερδυνάμεις.

Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, κατηγορούν συνεχώς το Ιράν για συνωμοσίες σε μια προσπάθεια δυσφήμισης του Ιράν, καθώς και για να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ αυτών και της Σαουδικής Αραβίας.

«Ναι έχουμε διαφορετικές στρατιωτικές δυνατότητες από τις άλλες χώρες της περιοχής και έχουμε τη δυνατότητα και την τεχνολογία να ανταγωνιστούμε το Ισραήλ τη Δύση και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Μάλιστα οι ΗΠΑ μπορώ να πω ότι μας φοβούνται. Δεν θα επιτρέψουμε καμία κίνηση εναντίον μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αχμαντινεζάντ.

Η Ισλαμική ηγεσία της χώρας η οποία υποστηρίζει πως το Ισραήλ δεν έχει λόγο ύπαρξης, αρνείται ότι στοχεύει στην κατασκευή πυρηνικών όπλων και έχει προειδοποιήσει ότι θα ανταποκριθεί με χτυπήματα κατά Ισραηλινών και Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή του Κόλπου.

Ανώτατος στρατιωτικός Αξιωματούχος των είπα, δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ιράν αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο των ΗΠΑ, ενώ ο Ισραηλινός Πρόεδρος Σιμόν Πέρες είπε ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια επίθεση για να σταματήσουμε το Ιράν.

Απαντώντας στα πιο πάνω ο Πρόεδρος Αχμαντινεζάντ είπε πως είναι το Ισραήλ που έχει 300 πυρηνικές κεφαλές και ότι το Ιράν χρησιμοποιεί την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς.

The U.N. nuclear watchdog, the IAEA, is expected this week to issue its most detailed report yet on research in Iran seen as geared to developing atomic bombs.

Είπε επίσης πως οι ΗΠΑ παρουσιάζει τους εχθρούς του Ισραήλ ως την αρχή του κακού για να προστατέψει την Σιωνιστική οντότητα. Οι Σιωνιστές πρέπει να πάψουν να υπάρχουν είπε καταλήγοντας.


sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου