Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πολίτες προς ΔΕΗ: Δε θα μας αλλάξετε εσείς τα φώτα αλλά εμείς τα δικά σας!

Αντιδρώντας στο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν από το υστέρημά τους, κατέλαβαν την είσοδο του υποκαταστήματος στη λεωφόρο Σαλαμίνας και Ακροπόλεως στο Κερατσίνι.

Το δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας (όπως και ο δήμος Νικαιας-Ρέντη) έχει ήδη ανακοινώσει πως θα στηρίξει νομικά όσους πολίτες θελήσουν να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.
Επίσης, ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της σχετική υπουργικής απόφασης.


«Προειδοποιητική» χαρακτήρισε την κατάληψη ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, τονίζοντας πως ο δήμος περιμένει τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για να δει ποιές ευπαθείς ομάδες αφορά η εξαίρεση από τη διακοπή του ρεύματος. Για λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι αναστέλλονται οι διακοπές ρεύματος, αλλά μάλλον κάποιος ξέχασε να ενημερώσει το... Ηράκλειο, όπου έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο με αναπνευστικά προβλήματα!

Ο κ. Τζανής κάλεσε τους πολίτες που δε μπορούν να πληρώσουν, να πηγαίνουν στο δήμο τον λογαριασμό και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αδυναμία τους να πληρώσουν το χαράτσι και μετά, ο δήμος θα αναλαμβάνει να καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.

Aνάλογες καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής όπως για παράδειγμα στο Παγκράτι.

Στο μεταξύ από χθες τελεί υπο κατάληψη από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ το κτίριο της κεντρικής διαχείρησης για τις διακοπές ρεύματος στον Χολαργό.




newsit.gr



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου