Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δεν παραιτείται και δεν ζητάει παραιτήσεις υπουργών - Τώρα λέει ότι ήταν μπλόφα το δημοψήφισμα - Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;

- "Χρειάστηκε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής ενότητας"
- Ρέππας και Αθανασάκης θα μιλήσουν με Σαμαρά
- Τουλάχιστον 100 βουλευτές δηλώνουν πιστοί στον πρωθυπουργό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια - Παπανδρέου λίγο πριν το υπουργικο
- Στις 5 συνεδριάζει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - Στις 8 ομιλία Παπανδρέου στη Βουλή
- ΔΕΝ απομακρύνεται το σενάριο που θέλει μεταβατικό πρωθυπουργό τον Λ.Παπαδήμο


Ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται και δεν θα ζητήσει παραιτήσεις υπουργών. Δεν θα δει τον Κάρολο Παπούλια και το βράδυ θα μιλήσει στην Βουλή. Οι κύριοι Αθανασάκης και Ρέππας είναι εξουσιοδοτημένοι από τον κ. Παπανδρέου για να μιλήσουν με τον κ. Σαμαρά.


Με αυτά τα λόγια στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού περιγράφουν τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου όπως τις εξέφρασε ο ίδιος μέχρι στιγμής στο υπουργικό συμβούλιο.

Λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραιτηθεί μέχρι να διαπραγματευτεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά τον σχηματισμό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Λίγο πριν αρχίσει το υπουργικό ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κάρολο Παπούλια.

Τι έχει πει ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής

Μια μπλόφα ήταν σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου η ανακοίνωση δημοψηφίσματος. "Χρειάστηκε να απειλήσουμε με το δημοψήφισμα για να δεχτει ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής ενότητας", φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, πληροφορίες λένε ότι πρότεινε συγκυβέρνηση, κάτι όμως που η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί.

Στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στις 8 ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει στην Βουλή.

Οι 100 σωματοφύλακες

Την τελευταία ώρα άλλη μια πληροφορία διακινείται στην Βουλή. Ότι τουλάχιστον 100 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή
τα 2/3 είναι στο πλευρό του κ. Παπανδρέου και δεν θέλουν να παραιτηθεί.

To είπε και η Βάρτζελη
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ενώ το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο δεν είχε αρχίσει, η γενική γραμματέας παρα τω πρωθυπουργώ, Ρεγγίνα Βάρτζελη, και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωνε στο Reuters:

"Ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε και ούτε προτίθεται να παραιτηθεί".

Νωρίτερα στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή έμπαιναν και έβγαιναν στενοί του συνεργάτες, ενώ στη Βουλή είναι ακόμα σε εξέλιξη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση!

Σε καμία στιγμή, από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και αυτή την ώρα ο κ. Παπανδρέου δεν συζητούσε καν θέμα να παραιτηθεί από το αξίωμά του. Και αναζητούνταν λύσεις για να παραμείνει πρωθυπουργός. Τουλάχιστον εως ότου υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.




newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου