Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Υπό σφοδρούς βομβαρδισμούς εκπνέει η διορία της Συρίας

Οι δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν σήμερα τις περιοχές Χομς, Ιντλίμπ και Χάμα, λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της διορίας του Αραβικού Συνδέσμου να του επιτραπεί η αποστολή παρατηρητών στη χώρα, με στόχο τον τερματισμό της βίας, διαφορετικά θα της επιβληθούν κυρώσεις, δήλωσαν ακτιβιστές.

Ο στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση στο πλαίσιο ενός κυνηγητού λιποτακτών από τις τάξεις του.


Σφοδρός ήταν ο βομβαρδισμός στις συνοικίες της επαρχίας Χομς, στην Κεντρική Συρία, όπου στη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις, δήλωσαν ακτιβιστές που εδρεύουν στη Βηρυτό.

Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 35 άνθρωποι -ανάμεσά τους μία γυναίκα και δύο παιδιά- σκοτώθηκαν στην επαρχία, ανέφεραν ακτιβιστές νωρίς το πρωί.

Σε περίπτωση που η Συρία δεν τηρήσει τη διορία, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει την Κυριακή για να αποφασίσει το είδος των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην κυβέρνηση.

Τα αιματηρά επεισόδια συνεχίζονται, ενώ η αντιπολίτευση προετοιμάζεται σήμερα, μετά την προσευχή της Παρασκευής, για νέες διαδηλώσεις υπό το σλόγκαν «o Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα μας προστατεύει».


Sigmalive/Zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου