Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

«Είμαι επαγγελματίας επαναστάτης» είπε ο Κάρλος το «τσακάλι» – Ξεκίνησε η δίκη του

Ξανά στο εδώλιο κάθεται ο Κάρλος το «Τσακάλι», καθώς ξεκίνησε στο Παρίσι η δίκη γου για τέσσερις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983, με απολογισμό 11 νεκρούς και 150 τραυματίες.

Είμαι "επαγγελματίας επαναστάτης", απάντησε ο Βενεζουελανός κατηγορούμενος στον πρόεδρο του κακουργιοδικείου Ολιβιέ Λεράν, ο οποίος άρχισε την ακροαματική διαδικασία ρωτώντας τα στοιχεία ταυτότητας του κατηγορούμενου.

60 Γάλλοι και ξένοι δημοσιογράφοι καλύπτουν τη δίκη του Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, όπως είναι το όνομα του Κάρλος. Κατά την έναρξη της διαδικασίας έξι συνήγοροι (μεταξύ τους και η σύζυγός του Ιζαμπέλ Κουτάντ Πεγρέ) πήραν θέσεις κοντά στο κλειστό εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να επικοινωνούν καλύτερα με τον πελάτη τους.


Εκτός από τους δεκάδες δημοσιογράφους και πολλοί επώνυμοι αλλά και άνθρωποι που τραυματίστηκαν από επιθέσεις του διαβόητου τρομοκράτη βρέθηκαν στο δικαστήριο του Παρισίου για να παρακολουθήσουν τη δίκη. Μεταξύ τους ο Γάλλος χιουμορίστας Ντιεντονέ, πρόεδρος της επιτροπής υποστήριξης του Κάρλος, ο οποίος πήγε στο δικαστήριο για να δηλώσει την υποστήριξή του στην "επανάσταση" του κατηγορούμενου.

Ο 62χρονος σήμερα Κάρλος, ανέλαβε για πρώτη φορά την ευθύνη για τουλάχιστον 100 επιθέσεις οι οποίες φέρεται να προκάλεσαν το θάνατο "1.500 έως 2.000 ανθρώπων". Ωστόσο, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα του Καράκας "El Nacional", αρνείται την ευθύνη του για τις τέσσερις αυτές επιθέσεις.

Συνελήφθη στο Σουδάν τον Αύγουστο του 1994 και έκτοτε δεν βγήκε από τις γαλλικές φυλακές. Κρίθηκε ένοχος το 1997 στο τέλος μιας πρώτης δίκης για τη δολοφονία το 1975 στο Παρίσι τριών ανδρών, εκ των δύο αστυνομικοί και έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 16 Δεκεμβρίου.





newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου