Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

''Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας''

Για επερχόμενη χρηματοοικονομική καταστροφή προειδοποιούν αναλυτές με συμπεράσματα όπως :'' Το ευρώ έτσι όπως είναι τώρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει''.

''Ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα. Θεωρώ ότι έχουμε στη διάθεσή μας μερικούς μήνες, που θα μπορούσαν να είναι εβδομάδες ή ακόμα και μέρες, πριν υπάρξουν πραγματικοί κίνδυνοι για την χρεοκοπία χώρας όπως η Ισπανία ή η Ιταλία που θα οδηγούσε σε χρηματοοικονομική καταστροφή και θα παρέσυρε τον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής'' δηλώνει στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter.


Ο ίδιος περιμένει το εως τώρα αδιανόητο, την ''μόλυνση'' δηλαδή χωρών όπως η Φινλανδία και η Αυστρία και κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για αδράνεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένας άλλος τραπεζικός κολοσσός, η ελβετική UBS δημοσιεύει ανάλυση με τον χαρακτηριστικό τίτλο :''Το ευρώ έτσι όπως είναι τώρα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει''.

Ρίζα του κακού κατά την τράπεζα είναι η στρεβλή δομή της ευρωζώνης και ως άμεσες λύσεις προτείνει την αλλαγή των ευρωπαικών συνθηκών και αύξηση των εξουσιών της Κομισιόν.



newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου