Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λ.Παπαδήμος είναι και επισήμως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας - Σε λίγο το ανακοινωθέν

- Στο Προεδρικό Μέγαρο από τις 12 ο κ. Παπαδήμος
- Παπούλιας: 'Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας" - Ακόμα και σήμερα η ορκωμοσία
- Άλλαξε το πρόγραμμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος
- Πως κατέληξαν στην συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαράς
- Kανένα τηλεφώνημα μέχρι στιγμής σε κορυφαίο υπουργό


Στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια έφτασε στις 12.08 ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης.


"Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας", του είπε ο κ.Παπούλιας με το που μπήκε στο γραφείο.
Ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια και πήγε στην Ηρώδου Αττικού. Φέρεται να αποδέχθηκε την πρωθυπουργία χωρίς όρους. Όλοι συναντήθηκαν εκεί χωρίς πρακτικογράφους προφανώς για να συζητήσουν κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμα.
Οι συζητήσεις προφανώς για την σύνθεση της νεας κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει τη μια ώρα.

Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα αφού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ματαίωσε το ταξίδι που ήταν να κάνει σήμερα το μεσημέρι για την Χίο.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους : "'Ολα καλά". Δεύτερος ο κ. Σαμαράς ο οποίος είπε ότι έρχομαι για τρίτη φορά και ελπίζω να είναι η τελευταία. Τελευταίος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν αμίλητος.

Αμίλητοι ήταν και οι 3 στην αίθουσα. Μια σιωπή και μια παγωμάρα διέκριναν οι δημοσιογράφοι, χωρίς αστεία ούτε καν λόγια για τον καιρό...
Μόνο κάποια στιγμή ο Γ. Καρατζαφέρης για να σπάσει τον πάγο άρχισε να λέει αστεία για τα φλας των φωτορεπόρτερ αλλά και έπιασε κουβέντα με τον κ. Παπανδρέου για το iPad του.

Πως φτάσαμε στο σήμερα

Η λέξη που χρησιμοποίησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης, βγήκε αργά χθες το βράδυ και από τα χείλη του κ. Παπανδρέου.

"Τελειώσαμε", είπε σε στενούς του συνεργάτες, στους ανθρώπους που αποτελούν το στενό του επιτελείο, όπως ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Αθανασάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Η συμφωνία είχε κλείσει και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αποφασίστηκε να είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά όλη τη νύχτα. Ο κ. Παπανδρέου κλείδωσε το ναι του κ. Παπαδήμου και αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά. Του είπε: "Εγώ του μίλησα και κλείσαμε. Τώρα είναι η σειρά σου".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Σαμαράς του απάντησε: "Δεν μας παίρνει να καθυστερούμε άλλο. Ας κλείσουμε το θέμα!"

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είπε και την Τετάρτη αλλά και πολλές φορές με έμφαση ότι δεν έχει πρόβλημα στην επιλογή του προσώπου. Οπότε και από την πλευρά της ΝΔ το ναι ήταν δεδομένο. Ασχέτως όρων.
Έτοιμος και με τη δική του πρόταση στο χέρι πήγε όπως λένε οι πληροφορίες από τη Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε “τετ α τετ” συναντήσεις με στελέχη του κόμματος που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση (δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι πρόσωπα του κοινοβουλίου). Ο Αντώνης Σαμράς φέρεται μάλιστα να έχει πει στα πρόσωπα αυτά πως πρέπει να είναι “υπ' ατμόν”...

Ο τρίτος της παρέας, που έκανε και μεγάλο σαματά το βράδυ, ο κ. Καρατζαφέρης θυμούνται όλοι να βγαίνει από το Προεδρικό και να προτείνει τον κ. Παπαδήμο. Οποότε και ο ΛΑ.ΟΣ δεν έχει πρόβλημα.

Στις 09.30 το πρωί έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. Στις 09.45 στο Μαξίμου ο Γ.Παπανδρέου.



newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου