Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν ζητά ο Λίμπερμαν

Το Ιράν πρέπει να πληγεί με διεθνείς κυρώσεις που «θα το παραλύσουν», τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύει η εφημερίδα Μααρίβ.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβάλει σε βάρος του Ιράν διεθνείς κυρώσεις «πολύ αυστηρές που θα το παραλύσουν», επισήμανε ο Λίμπερμαν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της οποίας οι συνεδριάσεις διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει κυρίως να έχουν στόχο την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν και τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας, μετά τη δημοσιοποίηση της προσεχούς έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, διευκρίνισε ο Λίμπερμαν.

«Αν οι ΗΠΑ δεν ξεκινήσουν διαβήματα προς την επιβολή τέτοιου είδους αυστηρών κυρώσεων, αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί και η Δύση εξυπηρετούνται με ένα πυρηνικό Ιράν», δήλωσε ο υπουργός.

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες προειδοποίησε την Κυριακή ότι «η πιθανότητα μιας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν είναι πιο πιθανή από μια διπλωματική επιλογή».

Πηγή:Α.Π.Ε

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου