Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο απόλυτος παραλογισμός - Τι ΖΗΤΑΝΕ από τους δημόσιους υπαλλήλους και με τι τους ΑΠΕΙΛΟΥΝ!

- Ζητούν από τους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν μόνοι τους ασφαλιστική απογραφή
- Eληγε σήμερα η προθεσμία αλλά πήρε σιωπηρή παρατάση 2 ακόμη ημερών
- Οσοι δεν υποβάλλουν δήλωση απειλούνται με κυρώσεις
- "Αντισυνταγματικό" αυτό που ζητά το δημόσιο λέει εργατολόγος
- Οργισμένη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ


Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο πρόχειρα εφαρμόζεται το εγχείρημα της εφεδρείας στο Δημόσιο.


Εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με ημερομηνία 8/11/2011 αναφέρει πως εώς τις 21/11/2011, δηλαδή σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οφείλουν να υποβαλλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουν πόσα ένσημα και από ποιον ασφαλιστικό φορέα έχουν έως τώρα.

Καλούν δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν ασφαλιστική απογραφή μέσα σε 14 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της εγκυκλίου και μάλιστα τους απειλούν ξεκάθαρα πως εαν δε το κάνουν θα υπάρξει πρόβλεψη τα ένσημα που θα αποκρύψουν να μην προσμετρηθούν στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου κατά τη μελλοντική τους σύνταξη!

Το ακόμη καλύτερο είναι πως αμέσως μετά οι υπαλληλοι στις διευθύνσεις προσωπικου θα πρέπει να τσεκάρουν με τα ασφαλιστικά ταμεία εάν τα στοιχεία που δήλωσαν οι συνάδελφοί τους είναι αληθινά.

Μήπως ζούμε στη Σουηδία ή στη Γερμανία και δεν το ξέρουμε;

Γιατί στην Ελλάδα για να ζητήσεις από ένα ασφαλιστικό ταμείο να σου υπολογίσουν τα ένσημά σου θα περάσουν τουλάχιστον 3 μήνες ενώ ρεαλιστικά θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 με 8 μήνες. Μιλάμε δηλαδή για τον απόλυτο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΙ
Οπως δήλωσε στο Νewsit o εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρη " η εγκύκλιος σε κάθε περίπτωση είναι αντισυνταγματική και παράνομη αφού δε στηρίζεται σε ρητή νομοθετική διάταξη. Η εγκύκλιος δεν υποχρεώνει τους υπαλλήλους να την εφαρμόσουν και η παράνομη απειλή οτι εάν δεν βεβαιώσουν ασφαλιστική προϋπηρεσία θα έχουν κυρώσεις είναι απολύτως αντισυνταγματική".
 
ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ για το θέμα ήταν ακαριαία καθώς σε πολλές περιπτώσεις η εγκύκλιος έχει μεν ημερομηνία 8/11/2011 αλλά σε πολλές υπηρεσίες αναρτήθηκε πολλές μέρες αργότερα.
Οπως δήλωσε στο Newsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος "εχουμε μια πρωτόγνωρη εξέλιξη που παραβιάζει τα πάντα. Προσπαθώντας η κυβέρνηση να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το μέτρο της εφεδρείας φτάνει στο σημείο να παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους και να ζητά από τους υπαλλήλους πράγματα που δεν γίνονται".




newsit.gr



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου