Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Ξέμειναν από καύσιμα τα σκουπιδιάρικα! Βουνά πάλι τα σκουπίδια στους δρόμους!

Το πρόβλημα είναι στο Δήμο Θερμαϊκού. Πάνω που οι κάτοικοι πήγαν να πάρουν μια ανάσα (κυριολεκτικά), μετά τις απεργίες των εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΠΤΑ, τα σκουπιδιάρικα... ακινητοποιήθηκαν στο πάρκινγκ!

Ήδη, τα σκουπίδια σχηματίζουν τεράστιους λόφους στους δρόμους του δήμου Θερμαϊκού.
Το πρόβλημα αυτή τη φορά είναι η... έλλειψη καυσίμων.

Όπως λέει ο δήμαρχος, Γιάννης Αλεξανδρής, έληξε η σύμβαση με τον προηγούμενο προμηθευτή πετρελαίου και ακόμα δεν έχει υπογραφεί καινούρια.


Αποτέλεσμα, τα σκουπιδιάρικα να έχουν «στεγνώσει» από καύσιμα και να μην μαζεύονται τα σκουπίδια τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

«Οι πολίτες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, κι εγώ μαζί τους είμαι, αφού το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι μεγάλο. Όμως ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος και θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Ψάχνουμε τρόπους να λύσουμε το θέμα και προσπαθούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με τις εταιρίες πετρελαίου», είπε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Στο μεταξύ, τα σκουπίδια φαίνεται να «απειλούν» εκ νέου και τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις, οκτάμηνης διάρκειας, των 912 εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας και το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει στείλει ακόμη την εγκύκλιο για να κινηθεί η διαδικασία για την πρόσληψη νέων συμβασιούχων...





newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου