Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΑ ΗΑΕ "Έξυπνες" βόμβες και στο βάθος... Ιράν

Βόμβες που θα μπορούσαν να πλήξουν πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν ετοιμάζονται να πουλήσουν οι ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τι αναφέρει δημοσίευμα της WSJ

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει "έξυπνες", διατρητικές βόμβες που μπορούν να διαπεράσουν οχυρώσεις (anti-bunker) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να αυξήσει την πίεση στο Ιράν, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal.


Αυτές οι βόμβες είναι σχεδιασμένες για να καταστρέφουν τούνελ, οχυρά καταφύγια και άλλους στόχους με ενισχυμένες άμυνες, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να είναι αποτελεσματικές εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων που φέρεται να έχει το Ιράν, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της.
Η προσφορά για αυτές τις βόμβες, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της πώλησης προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4.900 "πυρομαχικών για άμεσες προσβολές" και άλλων όπλων, αναμένεται να παρουσιαστεί στο Κογκρέσο τις επόμενες ημέρες, προσθέτει η Wall Street Journal.
Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έχει υπογράψει σημαντικά εξοπλιστικά συμβόλαια με τους εταίρους της στον Κόλπο, με στόχο να αυξήσει την πίεση προς το Ιράν.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου