Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αυξάνονται οι Ισραηλινές περιπολίες στην ανατολική Μεσόγειο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το Ισραήλ έχει αυξήσει τις περιπολίες που κάνει στην περιοχή όπου βρίσκονται τα οικόπεδα Ταμάρ Λεβιάθαν, καθώς και κοντά στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, την ίδια ώρα που αυξάνονται και οι φόβοι για μια ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τόσο η Κυπριακή όσο και η Ισραηλινή κυβέρνηση ανησυχούν ιδιαίτερα για την στάση της Τουρκίας στο ζήτημα των ερευνών που διεξάγονται για εξεύρεση φυσικού αερίου στα οικόπεδα των δύο χωρών.

Σκάφη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύσουν πυραύλους, κινούνται στην περιοχή, ενώ στο όλο σχέδιο συμμετέχουν και ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας που εργοδοτούνται από τις Αμερικανικές και Ισραηλινές εταιρείες που διεξάγουν τις έρευνες.

Ήδη ο Ισραηλινός στρατός ο οποίος δεν φημίζεται για το ισχυρό ναυτικό του, επισήμανε την ανάγκη για περεταίρω ενίσχυση στον συγκεκριμένο τομέα. Οι Ισραηλινοί προχώρησαν στην αγορά δύο υπερσύγχρονων γερμανικών υποβρυχίων τα οποία έχουν αναλάβει την προστασία των γεωτρήσεων.

Η εφημερίδα Bamahane, αναφέρει μάλιστα ότι ο στρατός ανησυχεί για μια τρομοκρατική επίθεση στα οικόπεδα Ταμάρ και Λεβιάθαν από την Χεζμπολάχ.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, και η απαράδεκτη διεκδικητικότητα με την οποία αναφέρετε στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και η συμπάθεια που εκφράζει για τους Παλαιστινίους, ανησυχούν τους Ισραηλινούς.

Το Ισραήλ ανησυχεί ιδιαίτερα για τις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή και είναι προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο δηλώνουν ανώτεροι αξιωματούχοι.





sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου