Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έπιασαν και τον ιδιοκτήτη των Bodyline για χρέη στο Δημόσιο

- Πρόκειται για τον 72χρονο Λέοντα Λεβί
- Οι όφειλες του ξεπερνούν τις 600.000€
- Είχε κάνει διακανονισμό το 2009 αλλά δεν πλήρωσε όλες τις δόσεις
- Είναι ο πέμπτος επιχειρηματίας που συλλαμβάνεται για φοροδιαφυγή


Σε μια ακόμη σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις 600.000€ προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η οικονομική Αστυνομία, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη του Γ. Πετζετάκι.


Αυτή τη φορά, οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας πέρασαν χειροπέδες στον Λέοντα Λεβί, ιδιοκτήτη –μεταξύ άλλων επιχειρήσεων- και της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος Bodyline. Ο 72χρονος άνδρας συνελήφθη έξω από το σπίτι του, στη Φιλοθέη και το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τα χρέη του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέρχονται στις 625.663,47 ευρώ.
Από την αρμόδια Εφορία στην οποία υπάγεται η έδρα της κεντρικής του εταιρείας, διαβιβάστηκαν στον οικονομικό εισαγγελέα τα στοιχεία των οικονομικών του εκκρεμοτήτων.

Το ποσό που χρωστά προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κυρίως από ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε. Το 2009, είχε προχωρήσει σε διακανονισμό, ο οποίος έληξε τον Οκτώβριο, χωρίς να ανταποκριθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λεβί έχει χάσει ήδη σχεδόν τα μισά από τα περίπου 30 κέντρα αδυνατίσματος που διέθετε, ενώ μέσα στο επόμενο τετράμηνο οι οφειλές και τα χρέη του αναμένεται να εκτοξευτούν σε πάνω από ... 15.000.000 ευρώ!

Είναι ο πέμπτος από τους επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα του εισαγγελέα, για τους οποίους εκρεμμούν καταδίκες για οφειλές προς το Δημόσιο.

Είχαν προηγηθεί η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων FENA, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας κομμωτηρίων Nicolas και ο Γ. Πετζετάκις.





newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου