Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γραπτή δέσμευση της νέας κυβέρνησης ζήτησε το Eurogroup

Γραπτή δέσμευση της νέας κυβέρνησης, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν, ότι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ζήτησε το Eurogroup, προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη του νέου προγράμματος.

Ο επίτροπος, Όλι Ρεν, τόνισε πως «εφόσον υπάρξουν γραπτές δεσμεύσεις» για το πακέτο διάσωσης, η έκτη δόση των 8 δις. ευρώ θα μπορεί να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Η 6η δόση του δανείου θα εκταμιευθεί και η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για το νέο πρόγραμμα «εφόσον και μόλις η νέα κυβέρνηση» επιβεβαιώσει και εγγράφως τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το Eurogroup.

Η Κομισιόν προετοιμάζεται για διάφορες καταστάσεις, αλλά δεν εκπονεί καμία μελέτη για το πώς μια χώρα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη, τόνισε ο Επίτροπος, Όλι Ρεν. Φυσικά, η Κομισιόν, όπως κάθε οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την ευημερία του κόσμου, πρέπει να σχεδιάσει πιθανά σενάρια και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε είδους σενάριο. Αλλά δεν υπάρχει τέτοια μελέτη, είπε. Πρόσθεσε δε ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί και θα παραμείνει στο ευρώ.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα θα τεθούν εκτάκτως σήμερα στη σύνοδο του Ecofin.



SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου