Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΑΛΟΥΜ Πορνογραφική επίθεση στο Facebook

Εικόνες πορνογραφικού και βίαιου υλικού κατακλύζουν τις τελευταίες περίπου 24 ώρες το κοινωνικό δίκτυο Facebook, μεταδιδόμενες ως ιός. Αρκετοί μάλιστα από τους χρήστες αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα "μίας συντονισμένης επίθεσης από ηλεκτρονικά μηνύματα με ιούς", αφού πολλοί χρήστες του επεσήμαναν στην εταιρεία μία σημαντική αύξηση του αριθμού των μηνυμάτων με πορνογραφικό ή βίαιο υλικό.


"Οι προσπάθειές μας περιόρισαν δραστικά τις ζημιές από αυτή την επίθεση και τώρα προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους", διευκρίνισε το Facebook σε ανακοίνωσή του.

Πολλοί χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης παραπονέθηκαν μέσω μηνυμάτων στο twitter ότι έλαβαν υλικό που τους σόκαρε.

Ο Γκράχαμ Κλούλεϊ, της εταιρείας ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής Sophos, εξήγησε στον ιστότοπο της εταιρείας ότι κάποια μηνύματα περιείχαν "πορνογραφικές εικόνες" και "εικόνες ακραίας βίας".

"Φαίνεται ότι ιδιαίτερα σοκαριστικά ηλεκτρονικά μηνύματα στάλθηκαν μέσω του Facebook τις τελευταίες 24 ώρες ή και περισσότερο", πρόσθεσε ο Κλούλεϊ χωρίς να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αποστολή των μηνυμάτων αυτών.

Το Facebook εξήγησε από την πλευρά του ότι "στη διάρκεια αυτής της επίθεσης οι χρήστες κλήθηκαν να αντιγράψουν και να εκτελέσουν προγράμματα με ιούς στη σελίδα τους με αποτέλεσμα να στείλουν χωρίς να το γνωρίζουν αυτά τα σοκαριστικά μηνύματα".

"Οι ειδικοί μας εργάστηκαν άμεσα" για να διορθώσουν αυτή την αδυναμία του συστήματος, πρόσθεσε η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι "κατασκευάσαμε μηχανισμούς για να κλείνουμε άμεσα τις σελίδες με ιούς και τους λογαριασμούς που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν" αυτό το ελάττωμα.

Το Facebook πρόσθεσε ότι οι χρήστες που έλαβαν αυτό το υλικό έχουν ενημερωθεί για το πώς μπορούν να προστατευθούν και ότι έχουν ληφθεί μέτρα για "τη μείωση τέτοιων επιθέσεων".


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου