Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ Τσάβες: Kίνδυνος πυρηνικού πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ορατός ο κίνδυνος "πυρηνικού πολέμου" στη Μέση Ανατολή αναφέρει ο Ούγκο Τσάβες. Κύριοι υπεύθυνοι ΗΠΑ και Ισραήλ που ασκούν πιέσεις στο Ιράν λόγω του ατομικού του προγράμματος

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προειδοποίησε κατά του κινδύνου ενός "πυρηνικού πολέμου" στη Μέση Ανατολή, ο οποίος θα απειλούσε το μέλλον του πλανήτη, λόγω των εντάσεων ανάμεσα στο Ιράν και τους Δυτικούς για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

"Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου, ο οποίος μπορεί να σημάνει το τέλος του κόσμου", τόνισε ο Τσάβες, σύμμαχος του Ιράν.

"Οι πρώτοι που ευθύνονται για τον κίνδυνο αυτόν είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, ανάμεσά τους και το Ισραήλ, που έχουν στην κατοχή τους πολλές ατομικές βόμβες", πρόσθεσε.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ασκούν πιέσεις στο Ιράν από την περασμένη εβδομάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας, στην οποία εκφράζονται έντονες υποψίες ότι το Ιράν έχει εργαστεί για την ανάπτυξη ατομικού όπλου.

Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες της ΙΑΕΑ, η έκθεση της οποίας δημοσιοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι Ισραηλινοί απειλούν για προληπτική επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου