Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο «Καβαλιέρε» - «Mαφιόζοι, Παραιτήσου! Κλόουν»

Στην Ιταλία, υποκύπτοντας στην πίεση από τη Βουλή, αλλά περισσότερο στην πίεση των αγορών πάνω στην ιταλική οικονομία, έπειτα από μία διετία ατελείωτων σκανδάλων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέβαλε τελικά χθες την παραίτησή του στον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι.
Στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Μπερλουσκόνι έφτασε μετά τις 10 χθες βράδυ, το συγκεντρωμένο πλήθος ζητούσε την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού.


Κυριαρχούσαν συνθήματα, όπως «μαφιόζοι», «παραιτήσου!», «κλόουν» ενώ υπήρχε ακόμη και μία ορχήστρα που παιάνιζε ύμνους. Δεν έλειπαν πάντως και φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές, αλλά ήταν συγκριτικά ελάχιστοι.

Νωρίτερα το Σάββατο η Βουλή ενέκρινε με σημαντική πλειοψηφία και με μερικές ψήφους της κεντροαριστεράς το πακέτο μέτρων λιτότητας που ουσιαστικά ζήτησαν οι Βρυξέλλες, για να ηρεμήσουν οι αγορές.

Η αποχώρηση του Μπερλουσκόνι σημαίνει την έναρξη των διαδικασιών για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι. Οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης αρχίζουν σήμερα



SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου