Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΥΨΟΣ ΡΕΚΟΡ ΤΑ SPREAD ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ Γαλλία και Ισπανία στο χείλος του γκρεμού

Εντείνεται η ανησυχία στην ευρωζώνη, καθώς Γαλλία και Ισπανία έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αγορών. Σε κίνδυνο η αξιολόγηση ΑΑΑ

Η διαφορά του επιτοκίου των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας και της Γαλλίας έφθασε σε ένα νέο ρεκόρ από την δημιουργία της ευρωζώνης σήμερα το πρωί, αφού σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αποδόσεων των γαλλικών χρεογράφων.

Περίπου στις 09:40 η διαφορά της απόδοσης των επιτοκίων, έφθασε τις 172,6 μονάδες βάσης, ή ποσοστιαία το 1,726%, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ των 170,2 μονάδων στο οποίο είχε φθάσει την περασμένη εβδομάδα.
Η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων κυμαινόταν περί το 3,500% (από 3,424% την προηγουμένη στο κλείσιμο) αφού άγγιξε στην έναρξη των συναλλαγών το 3,528%, το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2011.
Αντίθετα τα γερμανικά ομόλογα εξακολουθούν να θεωρούνται επένδυση - "καταφύγιο" και η απόδοσή τους έπεσε στο 1,775% (από 1,781%).
Το νέο ρεκόρ του γαλλογερμανικού "σπρεντ" σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η αμφισβήτηση των αγορών έναντι της ευρωζώνης, ειδικά όσον αφορά το κατά πόσον θεωρείται βιώσιμο το χρέος πολλών χωρών της ΕΕ, ιδιαίτερα της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Η αξιολόγηση AAA, η υψηλότερη δυνατή, που συνεχίζει να έχει η Γαλλία, τίθεται την ίδια ώρα σε αμφισβήτηση από ορισμένους παρατηρητές -- ένα κέντρο μελετών εκτίμησε σήμερα ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί συμβατή με αυτή την αξιολόγηση.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου