Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας -Τι έγινε στις άλλες πόλεις

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή περίπου 2.500 διαδηλωτών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιήσαν τα συνδικάτα, ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί καιη πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Ομονοίας μέχρι την Βουλή με περισσότερα από 8.000 μέλη να δίνουν το παρών σε μία μαζική διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Για ακόμη μια φορά, στις πορείες κυριάρχησανσυνθήματα κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης και του Μνημονίου.

Ισχυρή ήταν για ακόμη μία φορά η αστυνομική παρουσία με άνδρες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο περιστύλιο της Βουλής. Ο γαλλικός φράχτης είχε τοποθετηθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των λουλουδάδικων. Κλειστοί παρέμειναν για αρκετές ώρες οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

«Αν ο κόσμος δεν αντέξει, θα έχουμε τραγωδία. Εμείς πιστεύουμε ότι θα αντέξει», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα που βρέθηκε στη πλατεία Ομονοίας και έστειλε ένα μήνυμα ενόψει εκλογών: «ο λαός ξέρει τι γίνεται εντός και εκτός της χώρας και είναι υπεύθυνος για το τι θα πράξει».

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και σε ασφαλιστικά ταμεία, καθηγητές, δάσκαλοι και νοσοκομειακοί γιατροί.

Διαβάστε : Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς σήμερα

Δεμένα τα πλοία

Tη συμμετοχή της στην σημερινή 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας «με απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ «με τη συμμετοχή της στην απεργία προτάσσει το μείζον ζήτημα της συνεχιζόμενης για ένα χρόνο πολιτικής επιστράτευσης των Ελλήνων ναυτεργατών, τρεις φορές την τελευταία οκταετία».

Απεργεί η ΟΜΕ - ΟΤΕ

24ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αντιδρώντας στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Συμμετέχει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Εξάλλου, στην απεργία της Πέμπτης, συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ ενώ οι εργαζόμενοι έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστά τα δικαστήρια

«Κλειστά» παραμένουν τα δικαστήρια της χώρας καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται την ίδια μέρα.

Απεργούν και οι μηχανικοί

Στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία των ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ συμμετέχει σήμερα και το Τεχνολογικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «οι διπλωματούχοι μηχανικοί αντιδρούν στα αλλεπάλληλα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που υλοποιούνται από την κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικα».

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ

Σε στάσεις εργασίας -πρωί και απόγευμα- προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30΄ το πρωί και από τις 21:00΄ έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00΄π.μ. και έως τις 08:30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση όσους «κάλυπταν» δημοσιογραφικά τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τα αιτήματα και τις πορείες των εργαζομένων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου