Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΗΠΑ: «Φρικτές οι δηλώσεις Τσάβες περί τεχνολογίας που προκαλεί καρκίνο»

«Φρικτές» και «καταδικαστέες» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τις δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια αμερικανική «τεχνολογία» που προκαλεί καρκίνο, μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι η πρόεδρος της Αργεντινής θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση όγκου.

«Οσον αφορά τις δηλώσεις του Ούγκο Τσάβες, θα πως απλά ότι είναι φρικτές και καταδικαστέες», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ. Ο Τσάβες είχε αναφερθεί στην πιθανότητα να έχουν βρει οι ΗΠΑ μια «τεχνολογία» που προκαλεί καρκίνο. Διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να εξαπολύσει κατηγορίες, όμως επέμεινε πως είναι «παράξενο» το γεγονός τόσοι πολλοί νυν και πρώην πρόεδροι χωρών της Λατινικής Αμερικής να πάσχουν από καρκίνο.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ, είναι η τελευταία από μια σειρά ηγετών που ανακοινώνουν ότι πάσχουν από καρκίνο τα δύο τελευταία χρόνια. Είχαν προηγηθεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο και ο ίδιος ο Τσάβες.




Sigmalive/newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου