Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ανοικτές σήμερα οι ΔΟΥ- Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή οι εφορίες, καθώς η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Δυο εβδομάδες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας. Καμία παράταση για τις άλλες εκκρεμότητες

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των εφοριακών και έτσι οι ΔΟΥ θα είναι ανοικτές την Παρασκευή για όσους πολίτες θελήσουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.


Η κυβέρνηση είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μετά το "ναυάγιο" της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εφοριακούς την Τετάρτη.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου για την προμήθεια των σημάτων των τελών κυκλοφορίας και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου για τις άλλες εκκρεμότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταση για τις άλλες εκκρεμότητες (έκτακτες εισφορές κλπ) δεν ισχύει πλέον, καθώς το υπουργείο είχε διευκρινίσει, ότι θα δινόταν παράταση μέχρι την πρώτη εργάσιμη, μόνο σε περίπτωση που οι εφορίες θα παρέμειναν κλειστές

Στην απόφαση του υπουργείου σημειώνεται ακόμη ότι η προμήθεια των τελών από τις 2 έως τις 13 Ιανουαρίου θα γίνεται μόνο από Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

"Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011, καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.





news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου