Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ισραήλ: «Ανέφικτη η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους για πολλά χρόνια ακόμη»

Η ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είναι ανέφικτη σήμερα, υποστήριξε χθες ουπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ’βιγκντορΛίμπερμαν, τονίζοντας ότι η σχέση των δύο πλευρών πρέπει να βασιστεί στη διαχείριση της σύγκρουσης και όχι στην επίλυσή της.

Μιλώντας σε ισραηλινούς διπλωμάτες στην Ιερουσαλήμ, ο Λίμπερμαν είπε ότι λόγω τηςαναταραχής στην Μέση Ανατολή η συγκυρία είναι ακατάλληλη για μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Αρχίζεις να βάζεις θεμέλια για ένα νέο κτίριο εν μέσω ενός σεισμού;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας μια πάγια θέση του, ο υπερεθνικιστής Λίμπερμαν πρόσθεσε ότι «η λέξη κλειδί στην σχέση μας με τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να είναι η διαχείριση της σύγκρουσης και όχι η επίλυσή της».

«Όποιος λέει ότι είναι πιθανό να επιτύχουμε ειρήνη με τους Παλαιστίνιους τα επόμενα χρόνια σφάλλει και παραπλανά [τους άλλους]», ανέφερε ο Λίμπερμαν.

«Αυτή είναι η κατάσταση για την επόμενη δεκαετία. . . πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο που θα είναι ο καλύτερος και για τις δύο πλευρές, να διευκολύνουμε τη σταθερότητα, την οικονομική συνεργασία και τη συνεργασία για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην πλευρά των Παλαιστίνιων».

Ο Λίμπερμαν είπε ότι η αποχώρηση του Ισραήλ από μέρος των εδαφών που κατέχει δεν θα επέλυνε τα ζητήματα στην καρδιά της σύγκρουσης - το θέμα των προσφύγων, της Ιερουσαλήμ ή της ασφάλειας.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου