Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Διπλωμάτες, αξιωματικοί και επιχειρηματίες σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, οδηγός σχολικού λεωφορείου και άλλοι "υπεράνω υποψίας" πολίτες, είναι μεταξύ 14 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας και αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την Ευρώπη, με την κωδική ονομασία "ΙΚARUS".


Η επιχείρηση άρχισε πριν απο τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε χτες, υπό την εποπτεία της EUROPOL, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνό.


Στην Ελλάδα συνελήφθησαν εννέα άτομα και για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ εκατοντάδες άλλοι παιδόφιλοι συνελήφθησαν στις υπόλοιπες χάρες της Ευρώπης.

Οι εννέα που συνελήφθησαν εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και έντεκα 11 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα "σκληρό" υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.

Από τους συλληφθέντες, οι οκτώ είναι Έλληνες και ένας Γάλλος υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας κατά τη σύλληψη του, ενώ ένας από τους Έλληνες και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ενώ οι πέντε δικογραφίες που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η "ΙΚARUS" είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επέφερε σημαντικά "χτυπήματα" στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου