Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Απειλές κατά των ΗΠΑ εκτόξευσε το Ιράν

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού Αταολάχ Σαλεχίπροειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τεχεράνη θα αναλάβει δράση, εάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο εγκατέλειψε την περιοχή όπου διεξάγονται οι ιρανικές στρατιωτικές ασκήσεις, επιστρέψει στον Κόλπο, μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων IRNA και Fars.

«Το Ιράν δεν θα επαναλάβει την προειδοποίησή του...το αεροπλανοφόρο μετακινήθηκε προς τη Θάλασσα του Ομάν εξαιτίας των ασκήσεών μας. "Συμβουλεύω, συνιστώ με έμφαση και προειδοποιώ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο να μη επιστρέψει στον Περσικό Κόλπο», δήλωσε στο πρακτορείο ο Αταολάχ Σαλεχί.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν συνηθίζει να επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις της».

Ταυτόχρονα, έπειτα από τις επανειλημμένες απειλές του τελευταίου δεκαημέρου για τον αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ σε απάντηση της ενίσχυση του καθεστώτος των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ υποβάθμισε σήμερα τις προειδοποιήσεις, δηλώνοντας ότι «στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στον Περσικό Κόλπο».

«Το κύριο μήνυμα των ασκήσεων είναι ότι η ασφάλεια αυτή πρέπει να επιτευχθεί από τα κράτη της περιοχής, χωρίς ξένη ανάμειξη», πρόσθεσε.




newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου