Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παπουτσής: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών στα σώματα ασφαλείας

«Είναι εντελώς ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι μειώνονται οι μισθοί του ένστολου προσωπικού τωνσωμάτων ασφαλείας με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίζεται την ερχόμενη Τρίτη. Δεν υπάρχει σχετική ρύθμιση» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα μεσυνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, η συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια θα πραγματοποιηθεί το Μάιο και θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση τον Ιούνιο σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υλοποιεί η κυβέρνηση για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπενθύμισε παράλληλα, ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις μισθολογικές περικοπές και τον περιορισμό των προσλήψεων.

Εξάλλου, ο κ. Παπουτσής παρέδωσε στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των τριών Σωμάτων Ασφαλείας το πόρισμα της σχετικής επιτροπής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που είχε συγκροτηθεί με απόφασή του και επεξεργάστηκε πρόταση για το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού.

Η πρόταση αυτή καλύπτεται μέσα στο πλαίσιο των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2012και δεν προκαλεί νέα επιβάρυνση.

Το ίδιο πόρισμα απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου