Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αποτράπηκε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν!

Μία έκρηξη σεένα διαμέρισμα στην Οδησσό αποκάλυψαν μία συνομωσία εις βάρος του ρώσου πρωθυπουργού και υποψήφιου προέδρου,Βλάντιμιρ Πούτιν. Οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν μια απόπειρα δολοφονίας από ισλαμιστές του ρώσου πρωθυπουργού, η οποία θα σημειωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία αυτή ύστερα από έκρηξη μέσα σε διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας κατά την οποία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν και βεβαίωσαν, σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το Πρώτο Κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.


Ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν, ο Ιλβι Πιανζίν, ο οποίος κατά τα φαινόμενα ανακρίνεται στα γραφεία της ουκρανικής αστυνομίας, είπε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με αυτόν, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην παρασκευή βομβιστικών μηχανισμών πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και τελειώσει η αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, ο Ντίμτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου