Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αφγανός σκότωσε Αμερικανούς για το Κοράνι

Προσέβαλλαν το Κοράνι και τους περίμενε ο θάνατος. Ο λόγος για δύο Αμερικανούς οι οποίοι πυροβολήθηκαν από Αφγανό συνάδελφό τους

Δύο Αμερικανοί αξιωματικοί βρήκαν το θάνατο το Σάββατο στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών όταν τους πυροβόλησε Αφγανός συνάδελφό τους.

Είχε προηγηθεί λογομαχία για την καύση των αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση.


"Οι δυο αμερικανοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το Κοράνι κακό βιβλίο, ενώπιον του Αφγανού συναδέλφου τους. Οι τρεις τους είχαν μια έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, ο Αφγανός εκνευρίστηκε και πυροβόλησε", τόνισε η ίδια ανώνυμη πηγή.

"Την ημέρα εκείνη, έβλεπαν βίντεο που έδειχναν τις διαδηλώσεις στην Καμπούλ. Οι Αμερικανοί σύμβουλοι, δυσανασχετούσαν, κορόιδευαν τους διαδηλωτές και τους προσέβαλαν", πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία μάλιστα συμπλήρωσε πως οι δυο αξιωματικοί "απείλησαν" τον αφγανό συνάδελφό τους.

"Οχτώ σφαίρες βρέθηκαν κοντά στα δυο πτώματα, τα οποία εντοπίστηκαν μια ώρα μετά το συμβάν γιατί ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν ήταν ηχομονωμένος".

Να σημειωθεί πως οι όποιες πληροφορίες, φτάνουν στη δημοσιότητα χάρη στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι "η έρευνά της Isaf είναι σε εξέλιξη".

Όπως πάντως μετέδωσε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο του Αφγανιστάν Tolo News, ο άνθρωπος που καταζητείται είναι ο 25χρονος Αμπντούλ Σαμπόρ, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Πακιστάν και το 2007 εργάστηκε στο υπουργείο ως οδηγός, πριν εκπαιδευτεί και γίνει αστυνομικός.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου