Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Έξαλλος με το Reuters ο Βενιζέλος

Διαβάστε γιατί το πρακτορείο Reuters προκάλεσε την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου
Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο οικονομικών το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters με τίτλο "Η ευρωζώνη επιμένει: δεν υπάρχει διάσωση χωρίς μεταρρυθμίσεις"¨.


Το πρακτορείο επικαλείται ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης που αναφέρουν ότι οι υπουργοί Οικονομικών των 17 είναι δυσαρεστημένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς πιστεύουν ότι δίνει μεγαλύτερη προσοχή στη θέση του μέσα στο κόμμα πριν από τις εκλογές του Απριλίου αντί στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις.

"Υπάρχει μία μεγάλη αίσθηση εκνευρισμού με τον υπουργό Βενιζέλο, ο οποίος είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί γιατί κάνει εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και έτσι δεν είναι διαθέσιμος για να συναντηθεί με τα μέλη της τρόικας" φέρεται να δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της ευρωζώνης στο πρακτορείο ειδήσεων.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη δήλωση την οποία χαρακτηρίζει "γελοία, αν όχι ύποπτη".

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

"Αυτή η ανώνυμη δήλωση μοιάζει γελοία αν όχι ύποπτη σε όλους όσους έχουν βασική γνώση του καθημερινού προγράμματος του υπουργού Οικονομικών με πολύωρες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, τις συνεχείς επαφές του με τις ομολόγους του και τους επικεφαλής των οργανισμών που μετέχουν στην τρόικα, τις συνεχείς συναντήσεις εργασίας με τον πρωθυπουργό, τις τηλεδιασκέψεις, τις επιτυχημένες επαφές με το IIF για το PSI και γενικά όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται 24 ώρες την μέρα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων της οποίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών".

Το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Eurogroup και τον ενημέρωσε για το δημοσίευμα και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον εξουσιοδότησε να ξεκαθαρίσει ότι αυτές οι δηλώσεις είναι εκτός πραγματικότητας.




news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου