Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στα χέρια της Αστυνομίας 49χρονος παιδόφιλος στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνελήφθη χθες το πρωί, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής 49χρονος παιδόφιλος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας μεπαιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.. «Στο πλαίσιο των στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών, που διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, από διάφορους χρήστες του διαδικτύου και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 49χρονου, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας. Κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.

Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στους σκληρούς δίσκους, βρέθηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και κακοποίησης παιδιών ηλικίας από ενός έτους.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια, θα υποβληθούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος αυτών και η ημερομηνία κατά την οποία υπερφορτώθηκαν.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται και εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέρος του υλικού αυτού να έχει βιντεοσκοπηθεί στη χώρα μας ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πολλοί από τους ανηλίκους που απεικονίζονται εκτιμάται ότι έχουν ανάλογη καταγωγή.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Αθηνών».





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου