Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Μόλις μισή ώρα κράτησε η "παράσταση" της κυβέρνησης!

- Ξύλο και δακρυγόνα στην Πάτρα - Μικρή ένταση στην Ερμού στην Αθήνα
- Δεν ξεκίνησε η παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω επεισοδίων
- Τι ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Αρχηγό ΓΕΝ
- Κλειστοί ακόμη οι σταθμοί μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό


Ούτε μισή ώρα δεν κράτησε η...πριβέ παρέλαση "παράσταση' που αποφάσισε να κάνει φέτος η κυβέρνηση.

Οι πολίτες ελάχιστοι. Γυρισάν την πλάτη στα πρωτοφανή μέτρα που πήρε η αστυνομία και έτσι αποφάσισαν απλά να μην κατέβουν καν στο κέντρο.
Στην παρέλαση πήραν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα ενώ απόντες ήταν για πρώτη φορά οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου. Όπως άλλωστε είχαν ανακοινώση τις προηγούμενες μέρες οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου δεν θα πήγαιναν στην παρέλαση αντιδρώντας έτσι στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι οι θυσίες των ηρώων μας δείχνουν τον δρόμο με τον οποίο μπορούμε σήμερα να βγούμε από την κρίση.

Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση. "Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι και τότε "ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισαν αν αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια" και υπογράμμισε ότι και "σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη. Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι 'Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα.

Είναι οι στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σημερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "είμαστε όλοι 'Ελληνες" σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός, είπε ο κ. Παπούλιας

"Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε", υπογράμμισε.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του δέχθηκε μια ερώτηση από δημοσιογράφο που τον έφερε σε αμηχανία.


Λίγο πριν τις 11:00 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ έφτασε και ο πρωθυπουργός μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν πάρει την θέση του στην εξέδρα των επισήμων είχε ενα μικρό τετ α τετ με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και σταμάτησε στον αρχηγό ΓΕΝ για να τον ρωτήσει κάτι.


Για ακόμη μια μέρα το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο λόγω της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Το πρώτο τεστ έγινε με την μαθητική παρέλαση που έγινε το πρωί του Σαββάτου χωρίς έκτροπα αλλά με μικρές εντάσεις μεταξύ των ΜΑΤ και πολιτών.


Στη στρατιωτική παρέλαση εκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και αρκετοί υπουργοί.

Λίγο μετά την έναρξη της παρέλασης μια μικρή ομάδα από 30 άτομα κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά βγήκε από την οδό Ερμού και προσπάθησε να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος όμως απωθήθηκε από μία διμοιρία των ΜΑΤ.


Στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου μια ένθερμη ομάδα των λιγοστών πολιτών γιούχαρε το άγημα της αστυνομίας.


Στην Πάτρα όμως είχαμε επεισόδια όταν γύρω στις 11:50 ομάδα φοιτητών προσπάθησε να φτάσει στην εξέδρα των επισήμων, που δεν υπάρχαν υπουργοί ή βουλευτές. Τότε τα ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων χωρίς όμως να υπολογίσουν ότι εκεί υπήρχαν καφετέριες όπου κάθονταν γονείς με παιδιά και έπιναν τον καφέ τους.


Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί από στις 8 το πρωί είναι οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη, το Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό .

Απο πολύ νωρίς το πρωί έχει αποκλειστεί κάθε πρόσβαση στο κέντρο.






newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου