Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σχεδιάζουν κρυφά και τώρα πριν τις εκλογές νέα μέτρα 11,6 δις από τον Ιούνιο!!!

Ακόμα και τώρα, προεκλογικά, διαπραγματεύεται κρυφά με την τρόικα η κυβέρνηση Παπδήμου νέα αφαίμαξη και μέτρα 11,6 δις ευρώ που θα ψηφιστούν τον Ιούνιο. 

Στο μεταξύ, ακόμα δεν έχουν παραδεχθεί πως ήδη απέτυχαν να προβλέψουν την ύφεση φέτος, ενώ αυτοί την προκαλούν αλλά θα το πουν αργότερα, για να δικαιολογήσουν τη νέα αφαίμαξη... Προκαλούν ύφεση, ρημάζουν και μετά αφού δεν τους βγαίνει, συνεχίζουν με...

νέα μέτρα που φέρνουν ακόμα χειρότερη αποτυχία και ύφεση. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ των στοιχείων και του προγράμματος λιτότητας καθώς, αφαίμαξη με μέτρα 11,6 δις ευρώ ή 5,5% επί του ΑΕΠ έχουν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να ψηφισθούν τον Ιούνιο μετά τις εκλογές.


Τα μέτρα θα ψηφισθούν τον Ιούνιο με νέο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο αποκρύπτουν από τους αφελείς και κακά ενημερωμένους, παρόλο που παρουσιάζεται τεχνηέντως από μερίδα του Τύπου, χωρίς να αποκαλύπτεται η πραγματική διάσταση της συμφωνίας. Ενώ προωθούν μέτρα 5,5% επί του ΑΕΠ (!!!) για την τριετία 2013-2016 η τρόϊκα και το ΔΝΤ απέτυχαν ξανά να υπολογίσουν σωστά την ύφεση, η οποία προβλέπεται ήδη μεγαλύτερη από αυτή με την οποία σχεδιάστηκε το νέο μνημόνιο!!!


Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ύφεση πάνω από 5,5% επί του ΑΕΠ στην Ελλάδα την οποία αναμένουν τώρα για το 2012 σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στελέχη του ΔΝΤ. Η επίσημη πρόβλεψη του μνημονίου είναι για την ώρα 4,7% και με αυτή τη πρόβλεψη ψηφίστηκε το μνημόνιο η δεύτερη δανειακή σύμβαση και το PSI.Ήδη η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου τοποθετεί την ύφεση στο 5%.
Αποτυγχάνουν αλλά συνεχίζουν και προετοιμάζουν έτσι και άλλα μέτρα, όπως δήλωσε άλλωστε σε δημοσιογράφους, κυβερνητικό στέλεχος. «Αν η ύφεση το 2012 είναι τελικώς πάνω από 4,7% τότε αναπόφευκτα θα χρειαστούν και άλλα μέτρα».


Το ΔΝΤ διαμηνύεi πως «ανησυχεί» για τη βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση και στελέχη του εκφράζουν την άποψη ότι η παράταση του μνημονίου θα επιβληθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις καθώς εκτιμούν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Δηλαδή προκαλούν την ύφεση, μετά ανησυχούν και στο τέλος παίρνουν και νέα μέτρα που θα την κάνουν ακόμα χειρότερη; Το ΔΝΤ προβλέπει ήδη την καταβολή 8,2 δις ευρώ στην Ελλάδα το 2015.


Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την τρόικα (που ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ από την Αθήνα) διεξάγεται στο παρασκήνιο. Η πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τηρεί επισήμως σιγήν ιχθύος. Υπενθυμίζεται ότι ως το τέλος Ιουνίου πρέπει να προετοιμασθεί, να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο για την περίοδο 2013-2016 που περιλαμβάνει μέτρα 11,6 δισ. ευρώ (5,5% του ΑΕΠ) αλλά και νέο φορολογικό νομοσχέδιο.Αυτή τη νέα ύφεση που θα φέρει η αφαίμαξη 5,5% επί του ΑΕΠ πότε θα την υπολογίσουν;





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου