Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Να αποτεφρωθεί η σορός του 77χρονου αυτόχειρα στο Σύνταγμα ζητά η οικογένειά του

Με σημειώματα, λουλούδια και διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν χθες οι εκδηλώσεις για τον Δημήτρη Χριστούλα, τον 77χρονο που την Τετάρτη το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άψυχο σώμα του 77χρονου πρόκειται να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλγαρία. Εκεί η σορός του θα αποτεφρωθεί, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου.


Ο Δημήτρης Χριστούλας, άλλωστε, είχε συμμετάσχει ενεργά στους αγώνες υπέρ της δυνατότητας καύσης των νεκρών στην Ελλάδα, κάτι που όμως δεν έχει ακόμη γίνει εφικτό. Ηδη η οικογένειά του ετοιμάζει τα απαραίτητα διαβιβαστικά χαρτιά, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Σε επιστολή που έστειλε η κόρη του Εμμυ, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναφέρει: «Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής. Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα».

Και συνεχίζοντας, τονίζει η Εμμυ Χριστούλα: «Για κάποιους, για τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης. Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς... Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου».

Η αυτοκτονία του 77χρονου απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη λύπη και τη συμπάθειά της. Οπως έγινε χθες γνωστό, ο αυτόχειρας συνταξιούχος είχε εμπλοκή και στα αθλητικά. Ως «άνθρωπο του βόλεϊ» και επί σειράν ετών έφορο της γυναικείας ομάδας Ζωγράφου τον περιγράφουν παράγοντες του συλλόγου, εκφράζοντας τη θλίψη τους.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου