Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Bανδαλισμοί σε δυο νεκροταφεία της Πάτρας από… σατανιστές

Σοκ και ανατριχίλα περίμενε τους συγγενείς που θέλησαν να επισκεφτούν τα μνήματα των δικών τους σε δυο .....
νεκροταφεία της Πάτρας στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, όταν τα αντίκρισαν λεηλατημένα. Κι αν στη μια περίπτωση οι τάφοι είχαν γίνει στόχοι ιερόσυλων «κυνηγών» χαλκού, για τη δεύτερη υπάρχουν ενδείξεις ότι λεηλατήθηκαν από… σατανιστές!


Η περίεργη όσο και μακάβρια εισβολή στο νεκροταφείο της Εγλυκάδας στην ενορία του Αγίου Ανδρέου, άφησε πίσω της σπασμένες τις μαρμάρινες πλάκες των μνημάτων από τα οποία δεν έλειπαν τα μεταλλικά τμήματα που συνήθως αποτελούν στόχο κλοπής. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, οι ιερόσυλοι έκλεψαν μόνο οστά νεκρών, πράγμα που παραπέμπει σε σατανιστικές τελετές οι οποίες τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας!

Πιο ξεκάθαρα είναι τα κίνητρα των βανδάλων που εισέβαλαν στο αφύλακτο Β' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά στη Λεύκα. Εκεί οι δράστες ξήλωσαν 160 μεταλλικούς κρίκους και άλλα χάλκινα τμήματα από τους τάφους και άρπαξαν όλα τα μπρούτζινα καντήλια. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την κλοπή εκτιμούν ότι ήταν τσιγγάνοι ή Βούλγαροι «κυνηγοί» χαλκού, που πούλησαν τα κλοπιμαία σε χυτήρια.



απο το protothema.gr
olathessaloniki.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου