Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Θαύμα! Βρέθηκαν οι φάκελοι με τις γερμανικές αποζημιώσεις...

Δερματόδετοι φάκελοι που περιλαμβάνουνονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμό απόφασης και ποσά τα οποία επιδικάστηκαν σε Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνταν αποζημίωσης από τις ζημιές που υπέστησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής βρέθηκαν ως δια μαγείας σήμερα.

 Το αντίγραφο του αρχειακού αυτού υλικού απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης στην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου.Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη οι φάκελοι περιλαμβάνουν τα πρόσωπα τα οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δικαιούνταν αποζημίωσης σύμφωνα με αποφασεις που ελήφθησαν κατά τη δεκαετία του '60.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μιλώντας στη Βουλή ότι έχει ήδη ζητήσει να γίνει έρευνα και σε άλλο χώρο όπου βρίσκονται αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ώστε να αξιολογηθεί το περιεχόμενό τους. Σημείωσε δε ότι έχει δώσει εντολή το αρχειακό υλικο να ψηφιοποιηθεί άμεσα, γιατί όπως επεσήμανε «το υλικό δεν πρέπει να χαθεί».

Από την πλευρά του ο προεδρεύων της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπογράμμισε ότι οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους έναντι των δυνάμεων γερμανικής κατοχής διατηρουνται στο ακεραιο και θεωρούνται απαράβατες.




newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου