Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η ΦΑΓΟΥΡΑ...

Γράφει ο : Tασος Μητακιδης

Είναι μέρες τώρα που κάτι με τρώει… Θέλω να μιλήσω να τα πω με το δικό μου τρόπο χωρίς να υπολογίσω το κόστος. «Και γιατί δεν το κάνεις;» . Μμμ καλή ερώτηση και έρχεται η απάντηση αμέσως τώρα.

Μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων έμαθα οικονομικούς όρους που αγνοούσα χρόνια τώρα. Οικονομική ορολογία τύπου δημοσιονομικό έλλειμμα και spreads έγιναν μέρος της καθημερινότητας μου. Έμαθα πως ειμαι το … μαύρο προβατο της Ευρώπης καθώς επίσης και ότι πρέπει να θυσιαστώ για να έχουν τα παιδιά μας … αύριο.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς που διαβάζετε τη… ψυχοθεραπεία μου τώρα καθίσατε ψύχραιμα να σκεφτείτε όχι το γιατί αλλά το πώς θα..

Πόσοι μετά από τα μπινελίκια που ρίξατε σε όλο το πολιτικό γίγνεσθαι αυτής της χώρας σηκώσατε τα μανίκια και είπατε : «εντάξει και τώρα τι;» . Μαζευτήκαμε στον Λευκό Πύργο… αγανακτήσαμε … περάσαμε όμορφα βράδια … ΚΑΙ ΜΕΤΑ;;;; Υπάρχει κάποια πρόταση;

Ακροδεξιοί ακροαριστεροί ακροοικολόγοι και δεν συμμαζεύεται… Μία νέα γενιά πολιτικής ζωής που να είστε σίγουροι ότι και αυτοί θα βγάλει τα δικά της … λαμόγια. Και σε όλα αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα βλέπουν τις καρέκλες να τρίζουν και να παίρνουν μικρότερο κομμάτι πίτας.

Ο νέος πολιτικός χάρτης περιέχει από όλα τα καλά. Από παρωχημένους πολιτικούς μέχρι την είσοδο της Τζούλιας σε μία ακόμα τσόντα λέγοντας ότι μαλακία της κατεβαίνει σε πολιτική εξαγγελία και από ηθοποιούς – γλάστρες μέχρι δυναμικές επιστροφές καμένων χαρτιών πρώην πρωθυπουργών.

Και στη μέση εμείς που καλούμαστε να επιλέξουμε τους επόμενους… διαχειριστές του μνημονίου που ουσιαστικά όλοι μας ψηφίσαμε έστω και έμμεσα μιας και οι πολιτικές μας… επιλογές (συμπεριλαμβανομένης και της αποχής…) μας οδήγησαν στο χάλι που είμαστε. Σε μία χώρα που η ατιμωρησία είναι ο κινητήριος μοχλός βιασμού ενός ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού.

Και αφού το … είδαμε το έργο και συμφωνούμε σε αυτό… (ελπιζω … ) εύλογα έρχεται και η ερώτηση… Τι κάνουμε τώρα;

Το πρώτο που θα κάνω εγω τουλάχιστον είναι να … ψηφίσω. Ναι καλά… διαβάζετε!!! Να ψηφίσω!!!! . Να καθορίσω ΕΓΩ το μέλλον μου και όχι το κάθε εκλογικό σύστημα. ..

Το ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ δεν θα σας το πω εγώ. Κάποτε θα πρέπει ως έθνος να αποκτήσουμε πολιτική συνείδηση και ευθύνη ακόμα και αν μας κοστίσει . Εάν δεν έχουμε τα… κότσια να καθορίσουμε την τύχη μας τότε δεν υπάρχει σωτηρία.

Μακάρι να μπορούσα να εγγυηθώ για κάποιον ή να σας πω το σωστό. Η αλήθεια είναι πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ. Υπάρχει αδράνεια και πράξη. Και σας ικετεύω να επιλέξετε το δεύτερο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου