Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Εβδομάδα απολογιών για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Σε δύο μέτωπα θα κινηθεί την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα η ανάκριση για την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος», που φέρεται ότι δόθηκε στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο ως μίζα από συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια και «ξεπλύθηκε» μέσω της αγοράς πολυτελών ακινήτων, που φέρονται ότι αγοράστηκαν από τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του. 

Σε πρώτο πλάνο, σύμφωνα με το ethnos.gr, για τονειδικό ανακριτή Γ. Μαλή βρίσκονται οι απολογίες της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη και της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου, οι οποίες αναμένεται να προσέλθουν στο ανακριτικό γραφείο την Παρασκευή, κατηγορούμενες για τον τρόπο που απέκτησαν, η σύζυγος το πολυτελέστατο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η κόρη πέντε ακίνητα.
Τις δύο προηγούμενες ημέρες -Τετάρτη και Πέμπτη- αναμένεται να απολογηθούν επίσης ο Παν. Σταμάτης, αδελφός της Βίκυς Σταμάτη και η θεία της Αικ. Σταμάτη, καθώς επίσης και η δικηγόρος Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα, ο ελληοαμερικανός οδοντίατρος Νικ. Γεωργουλάκης, ο Παντ. Ζαχαριάδης, ο οποίος μαζί με τη λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου Ευ. Λαμπροπούλου, η οποία έχει προφυλακιστεί, εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι στην Ελλάδα της ΤΟRCASO και οι Ορ. Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπάρδης, οι οποίοι φέρονται ως παρένθετα πρόσωπα στη διαδρομή του πολιτικού χρήματος.
Εξίσου σημαντικό για την πορεία της ανάκρισης είναι και τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των κατασχεθέντων εγγράφων από το γραφείο του πρώην υπουργού, όπως και τα στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.





newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου